Award Winning Disappearing Corridor Residential Apartment

Lorène Faure & Kenny Kinugasa-Tsui Designs The Disappearing Corridor Residential Apartment

Lorène Faure & Kenny Kinugasa-Tsui, the author of the awarded project Disappearing Corridor - Residential Apartment by Lorène Faure & Kenny Kinugasa-Tsui explains, The design brief was to refurbish a 1,485sqft apartment for a young family of four in the south side of Hong Kong Island. Unchanged since the early 1990s, the apartment had closed off rooms accessed by a long corridor, and large windows looking over the ocean. Bean Buro’s approach was to open up the cellular compartments by making the corridor disappear using sliding partitions, allowing two children rooms to be joined together to become one large playroom. .

Award Winning Disappearing Corridor Residential Apartment Images:

VIA: http://competition.adesignaward.com/design.php?ID=54904

End of the article, click here to go back to previous page, or alternatively go back to Design Oh homepage.

Design Magazine
Copyright © 2010 - 2019 Design Oh - designoh.com - All Articles